Disainiajakiri
Disainiajakiri
Jalakäijate Energiline Aktiveerimine

Solar Skywalks

Jalakäijate Energiline Aktiveerimine Maailma metropolides - nagu Pekingis - on palju hõivatud liiklusartereid läbivaid jalgsi. Need on sageli ebaatraktiivsed, halvendades linna üldmuljet. Disainerite idee jalgteede esteetiliste, energiat genereerivate PV-moodulitega plakeerida ja muuta need atraktiivseteks linnakohtadeks pole mitte ainult jätkusuutlik, vaid loob ka skulpturaalse mitmekesisuse, millest saab pilkupüüdja linnapildis. E-auto või E-jalgratta laadimisjaamad jalgradade all kasutavad päikeseenergiat otse kohapeal.

Juuksurisalong

Vibrant

Juuksurisalong Botaanilise pildi olemuse jäädvustamiseks loodi kogu vahekäiku ulatuses taevaaed, tervitab kohe külalisi peesitama, liikudes rahvahulgast kõrvale, tervitades neid sissesõiduteelt. Vaadates kaugemale ruumi, ulatub kitsendatud paigutus ülespoole üksikasjalike kuldsete puudutustega. Botaanilised metafoorid väljenduvad endiselt terves ruumis elavalt, asendades tänavatelt tuleva saginamüra ja siin saab neist salajane aed.

Privaatne Elukoht

City Point

Privaatne Elukoht Disainer otsis inspiratsiooni linnamaastikust. Kirgliku linnaruumi maastikku laiendati seeläbi elamispinnale, mida iseloomustas projekt pealinna teemaga. Tumedad värvid tõsteti valgusega esile, et luua suurepäraseid visuaalefekte ja atmosfääri. Mosaiikide, maalingute ja kõrghoonetega digitaaltrükkide kasutuselevõtmisel toodi interjööri moodsa linna mulje. Kujundaja tegi suuri pingutusi ruumilise planeerimise osas, keskendudes eriti funktsionaalsusele. Tulemuseks oli stiilne ja luksuslik kodu, mis oli piisavalt avar, et teenindada 7 inimest.

Aatrium

Sberbank Headquarters

Aatrium Šveitsi arhitektuuribüroo Evolution Design on koostöös Venemaa arhitektuuristuudio T + T arhitektidega projekteerinud Moskvas Sberbanki uues ettevõtte peakorteris avara multifunktsionaalse aatriumi. Päevavalguses üleujutatud aatriumis on mitmekesised töötoad ja kohvik, siseruumides on keskpunktiks rippuv rombikujuline nõupidamisteruum. Peegeldused, klaasitud sisefassaad ja taimede kasutamine lisavad avaruse ja järjepidevuse tunnet.

Kontorikujundus

Puls

Kontorikujundus Saksa inseneriettevõte Puls kolis uutesse ruumidesse ja kasutas seda võimalust ettevõtte uue koostöökultuuri visualiseerimiseks ja stimuleerimiseks. Uus kontorikujundus veab kultuurilisi muutusi - meeskonnad teatavad sisemise suhtluse märkimisväärsest kasvust, eriti teadus- ja arendustegevuse ning muude osakondade vahel. Ettevõttes on täheldatud ka spontaansete mitteametlike kohtumiste arvu kasvu, mis on teadaolevalt üks teaduse ja arendustegevuse innovatsiooni edu põhinäitajaid.

Elamu

Flexhouse

Elamu Flexhouse on ühepereelamu Šveitsis Zürichi järvel. Ehitatud väljakutselisele kolmnurksele maatükile, mis on pigistatud raudteeliini ja kohaliku juurdepääsutee vahele, on Flexhouse paljude arhitektuuriliste väljakutsete ületamise tulemus: piiravad piirkaugused ja hoone maht, maatüki kolmnurkne kuju, kohaliku rahvakeelega seotud piirangud. Saadud hoone, millel on laiad klaasist seinad ja paelakujuline valge fassaad, on nii kerge ja liikuva välimusega, et meenutab järvest sisse sõitnud futuristlikku laeva, mis on leidnud endale loomuliku dokkimiskoha.